Annons
Nyheter

Slutpinkat på stans toaletter i Örebro

Samhälle • Publicerad 22 oktober 2021
Stora torget i Örebro centrum. Arkivbild.
Stora torget i Örebro centrum. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Nu stängs alla offentliga toaletter i centrala Örebro. Gratistoaletterna har blivit en frizon för narkotikahandel, drogmissbruk och en sovplats för hemlösa, anser kommunen.

– Det är ändå inga vanliga örebroare som vill eller vågar använda dem, säger Anders Olsson, centerpartistisk ordförande i tekniska nämnden, till Nerikes Allehanda.

Annons

När kylan kommer ökar trycket att använda toaletterna till helt andra aktiviteter än att göra det stora eller det lilla.

– Men det är inte så att vi i tekniska nämnden ska tillhandahålla platser för kriminell verksamhet, säger Anders Olsson till tidningen.

Beslutet om stängning är dock tillfälligt då det finns ett gammalt beslut i kommunstyrelsen att Örebro ska ha gratis, offentliga toaletter.

– Man kan nog räkna med att de är stängda tills vi hittar en annan lösning, säger Olsson och nämner olika vägar att gå framöver; bemannade toaletter, självstädande eller avgiftsbelagda.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons