Annons
Nyheter

Slängde in rökbomb – skola evakuerad

Brott • Publicerad 14 januari 2022
På en skola i Grums utlöstes brandlarmet i förmiddags efter att en rökbomb kastats in i skolans entré.
På en skola i Grums utlöstes brandlarmet i förmiddags efter att en rökbomb kastats in i skolans entré.Foto: Pontus Lundahl/TT

En skola i Grums utrymdes i förmiddags efter rökutveckling i skolans entré. Röken kom inte från en brand, visade det sig senare, utan det var en rökbomb som slängts in i skolan.

Eftersom brandlarmet gick evakuerades alla på skolan, rapporterar NWT.

Annons

– Det uppstod en kraftig rökutveckling i en korridor nära cafeterian. Flera elever och några i personalen andades in rök och har blivit undersökta av ambulanspersonal, säger skolchef Thomas Nilsson till tidningen.

Polisen skriver på sin hemsida att händelsen i nuläget rubriceras som framkallande av fara för annan samt vållande till kroppsskada.

"Utredningsläget är mycket gott och polisen vet vilka som fanns i omedelbar anslutning när rökbomben slängdes in", skriver polisen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons