Annons
Nyheter

SL-buss beskjuten – misstänkt mordförsök

En kollektivtrafikbuss har under färd blivit beskjuten i Tensta i nordvästra Stockholm.
Brott • Publicerad 3 juli 2020
Flera personer har larmat om skottlossning i Tensta. Arkivbild.
Flera personer har larmat om skottlossning i Tensta. Arkivbild.Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Flera personer har under natten larmat om skottlossning i området och polisen tror att det kan ha skjutits på flera skilda platser. Ingen person har hittills påträffats skadad.

– Vi förhör ett stort antal vittnen som från olika platser har rapporterat om skottlossning. Vår arbetshypotes är att det har skjutits på flera platser i Tensta, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen.

Annons

Den hittills enda bekräftade skottlossningen är mot SL-bussen, som var i trafik när den besköts vid 02-tiden. Chauffören såg personer utanför bussen, innan det sedan smällde.

– Busschauffören mötte en polisbil som var med i den här insatsen och vinkade till sig den. Det var så vi fick reda på att bussen hade blivit beskjuten. Det har gått in skott, säger Ola Österling, som inte kan svara på om det vid tillfället fanns passagerare i bussen.

En brottsutredning om mordförsök har inletts och polisen fortsätter att leta efter de andra platserna där det kan skjutits. Ingen misstänkt var vid 03-tiden gripen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons