Annons
Nyheter

Skulle mörda inför vräkning – nio års fängelse

Ekonomin var körd i botten och nu skulle paret och den anhörige de var inneboende hos vräkas. Då beslutade sig mannen för att mörda hustrun och den anhörige. Nu döms han till nio års fängelse för mordförsök.
Brott • Publicerad 12 maj 2023
Malmö tingsrätt dömer en man till nio års fängelse för mordförsök mot hustrun. Arkivbild.
Malmö tingsrätt dömer en man till nio års fängelse för mordförsök mot hustrun. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

De hade varit gifta i tre decennier och något våld hade aldrig förekommit i relationen, men denna morgon vaknade kvinnan av att maken upprepade gånger slog henne i huvudet med en hammare och flera gånger tog strypgrepp runt hennes hals.

Under rättegången har mannen berättat att han ensam tog hand om ekonomin för paret och den anhörige, som var sjuk. Enda inkomsten var den anhöriges sjukpenning och räkningarna lades obetalda på hög. När vräkningsbeskedet kom bestämde han sig för att döda hustrun och den anhörige, städa lägenheten inför kronofogdens ankomst och sedan ta sitt liv.

Annons

Men när han började slå med hammaren fick han ingen kraft och trots strypgreppen lyckades kvinnan slita sig loss och förmå den anhörige att larma 112.

Kvinnan tilldöms ett skadestånd på en kvarts miljon kronor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons