Annons
Nyheter

Skoterförare nära kulspruteeld på skjutfält

En skoterförare tog sig in på ett av Försvarsmaktens övningsområden utanför Boden. Föraren uppges ha varit nära att träffas av eld från en kulspruta.
Brott • Publicerad 7 februari 2021
En skoterförare körde olovligen in på försvarets skjutfält under pågående övning med skarp ammunition. Arkivbild.
En skoterförare körde olovligen in på försvarets skjutfält under pågående övning med skarp ammunition. Arkivbild.Foto: Ørn E. Borgen/NTB/TT

– Det hade kunnat sluta illa, säger Anna-Lena Hesse, kommunikationschef på Norrbottens regemente I19, till Norrbottens-Kuriren / NSD.

Händelsen inträffade i samband med en skjutövning på lördagen. Enligt P4 Norrbotten var föraren sekunder från att träffas av eldgivning från kulspruta.

Annons

Hesse understryker att försvaret ser allvarligt på den här typen av händelser.

– Förutom att man själv kan bli skadad så är det otroligt obehagligt för vår personal. Det är en hemsk upplevelse att tänka vad som kunnat hända, säger hon till tidningen.

Föraren ska ha rundat en stängd bom till skjutfältet i Kuskträsk. Ingen misstänkt person har hittats.

Försvaret uppmanar allmänheten att ta varningsskyltar och avspärrningar på största allvar. Under pågående övningar är det förbjudet att beträda skjutfälten.

Incidenten är en av flera runt om i landet då utomstående hamnat i farliga situationer eftersom de inte respekterat varningar och avspärrningar vid övningar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons