Annons
Nyheter

Sköt mot polisen – med polisens vapen

Brott • Publicerad 29 maj 2020
Den man som greps för mordförsök sedan han skjutit mot poliser som försökte gripa honom på en camping utanför Stenungsund hade kommit över polisens tjänstevapen och använde det vid skottlossningen. Arkivbild.
Den man som greps för mordförsök sedan han skjutit mot poliser som försökte gripa honom på en camping utanför Stenungsund hade kommit över polisens tjänstevapen och använde det vid skottlossningen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den man som greps för mordförsök sedan han skjutit mot poliser som försökte gripa honom på en camping utanför Stenungsund hade kommit över polisens tjänstevapen och använde det vid skottlossningen.

– Det är okänt hur gärningsmannen fått tag i vapnet, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson, till TT.

Annons

Hon tillägger att kollegorna ska höras ytterligare, liksom gärningsmannen.

Den misstänkte, en man i 20-årsåldern, greps på torsdagen efter ett larm om skadegörelse mot en bil på campingplatsen. Skottlossningen uppstod i samband med ett tumult vid gripandet.

En person ska ha träffats av splitter när skott slog in i en bergvägg men inga uppgifter finns om allvarliga skador enligt polisen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons