Annons
Nyheter

Skolorna fortsatt stängda i Chicago

USA • Publicerad 6 januari 2022
Lärarfackets ordförande i Chicago Jesse Sharkey kräver distansundervisning. Arkivbild
Lärarfackets ordförande i Chicago Jesse Sharkey kräver distansundervisning. ArkivbildFoto: Pat Nabong/AP/TT

Skolorna i Chicago i USA håller stängt för andra dagen i rad. Lärarfacket och skolledarna i distriktet – som med runt 350 000 elever är det tredje största i landet – är oense om huruvida undervisningen ska ske på distans eller inte.

Lärarna vägrar undervisa på plats på grund av den just nu höga smittspridningen.

Annons

– Vi vill allra helst vara i klassrummet och undervisa, vi vill att skolorna ska vara öppna. Men just nu är vi mitt i en omfattande virusvåg, som slår alla rekord och fyller sjukhusen, säger fackordförande Jesse Sharkey på en pressträff.

Skolledarna vill i sin tur inte återgå till distansundervisning, då det anses leda till sämre resultat och närvaro samt psykisk ohälsa och ökad ojämlikhet.

Runtom i USA brottas skolor med liknande motsättningar. Men de flesta distrikt har valt att hålla skolorna öppna med åtgärder på plats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons