Annons
Nyheter

Skola i Åtvidaberg i lågor

Delar av Åtvidabergs största kommunala skola, Alléskolan, står i lågor.
Ett 30-tal brandmän är på plats för att släcka branden, som inte är under kontroll, enligt räddningstjänsten.
Olycka • Publicerad 1 december 2022
En skola i Åtvidaberg brinner. Arkivbild.
En skola i Åtvidaberg brinner. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Inga personer uppges vara skadade.

Släckningsarbetet väntas ta hela natten. Tio av räddningstjänstens enheter är på plats.

Annons

– Vi kommer nog att ha folk där till på förmiddagen, säger Mikael Kalered, vakthavande befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

Branden härjar i taket på en 80 meter lång äldre tegelbyggnad, som utgör en av fyra skolbyggnader. Nu försöker man stoppa branden från att sprida sig vidare till andra byggnader.

– När det brinner på en vind är det praktiskt taget omöjligt att släcka inifrån, eftersom det finns risk att taket rasar. Då blir det utvändig släckning och det är väldigt tidskrävande. Om så är fallet kommer man låta taket brinna av, säger Kalered.

Larmet kom in till räddningstjänst och polis vid 20-tiden på torsdagskvällen, efter att ett automatlarm på vindsvåningen aktiverats.

Polis är på plats för att hjälpa räddningstjänsten genom att spärra av platsen och har inlett en förundersökning om mordbrand. Även personal från kommunen är på plats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons