Annons
Nyheter

SKF miljardsatsar på klimatomställning

Ekonomi • Publicerad 9 juni 2023
Kullagertillverkaren SKF satsar miljardbelopp på minskade utsläpp och utfasning av fossil gas i sin verksamhet. Arkivbild
Kullagertillverkaren SKF satsar miljardbelopp på minskade utsläpp och utfasning av fossil gas i sin verksamhet. ArkivbildFoto: Björn Larsson Rosvall/TT

Den Göteborgsbaserade kullagerkoncernen SKF sätter av tre miljarder kronor för att nå energi- och utsläppsmål till 2030.

"Koncernen har också beslutat att förbjuda investeringar i fossila bränslen i sin egen verksamhet, samt att ersätta direkt användning av fossilgas med förnybar energi eller godkända icke-fossila bränslen till 2029", skriver SKF i ett pressmeddelande.

Annons

Pengarna i den investeringsram på tre miljarder som nu skapas ska gå till att minimera växthusgasutsläpp, effektivisera energianvändningen och fasa ut användningen av fossil gas för process- och byggnadsvärme i hela världen.

"Ramen kommer att utnyttjas med cirka 500 miljoner kronor per år fram till utgången av 2028", skriver SKF.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons