Annons
Nyheter

Skärpta vaccinkrav ett steg närmare i Frankrike

Frankrike • Publicerad 6 januari 2022
Frankrikes president Emmanuel Macrons förslag om skärpta krav på vaccinpass har antagits av en av den franska nationalförsamlingens två kammare. Arkivbild
Frankrikes president Emmanuel Macrons förslag om skärpta krav på vaccinpass har antagits av en av den franska nationalförsamlingens två kammare. ArkivbildFoto: Johanna Geron/AP/TT

Underhuset i det franska parlamentet har sagt ja till krav på full vaccinering för till exempel fjärrtåg, bio, restauranger och kulturevenemang. Ett negativt test eller genomgången sjukdom ska inte längre vara tillräckligt.

Förslaget antogs med 214 röster för och 93 emot. Det går nu vidare till överhuset, senaten, där det väntas en del justeringar, vilket kan göra det svårt att nå regeringens mål att krav på vaccinpass ska träda i kraft redan den 15 januari.

Annons

Beslutet i deputeradekammaren togs på torsdagsmorgonen efter flera dagars het debatt, ytterligare infekterad av president Emmanuel Macrons uttalande om att han vill "jävlas med" de ovaccinerade.

Diskussionen blev tidigt i onsdags så kaotisk att debatten avbröts.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons