Annons
Nyheter

Skärpta straff för mordförsök i södra Stockholm

Brott • Publicerad 7 juli 2023
Två tonårspojkar döms för två mordförsök efter att ha skjutit mot lägenheter i Gubbängen i slutet av december förra året. Arkivbild
Två tonårspojkar döms för två mordförsök efter att ha skjutit mot lägenheter i Gubbängen i slutet av december förra året. ArkivbildFoto: Henrik Montgomery/TT

Svea hovrätt skärper straffen för två tonårspojkar som skjutit mot lägenheter i Gubbängen i södra Stockholm i slutet av december förra året. De döms för två mordförsök till sluten ungdomsvård.

Vid den första skjutningen mot en lägenhet gick minst nio skott in i bostaden. Tingsrätten bedömde det som grovt olaga hot, men hovrätten anser att det ska bedömas som mordförsök eftersom det var en ren tillfällighet att lägenhetsinnehavarna inte befann sig i bostaden.

Annons

Senare samma kväll avlossades minst 24 skott med automatvapen och pistol genom dörren till en annan lägenhet i Gubbängen. I lägenheten bodde en äldre man och enligt polisens utredning sköt gärningsmännen mot fel dörr.

Hovrätten dömer de 15-åriga pojkarna för två mordförsök i stället för ett och skärper även straffen till sluten ungdomsvård i två år och sex månader respektive två år och åtta månader.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons