Annons
Nyheter

Skärpt straff efter olycka med svenskt dödsoffer

Cypern • Publicerad 2 december 2022
Turistorten Ayia Napa i Cypern. Arkivbild.Foto: Petros Karadjias/AP/TT

En man som dömts till fängelse i Cypern efter en smitningsolycka då en svensk kvinna omkom har fått sitt straff förlängt.

Olyckan inträffade i turistorten Ayia Napa i maj, då kvinnan i 45-årsåldern blev påkörd på ett övergångsställe. Hon avled senare av sina skador.

Annons

Gärningsmannen, en brittisk turist i 25-årsåldern, var påverkad av både alkohol och cannabis när han körde ett strandfordon som han lånat.

Efter olyckan lämnade mannen bilen och flydde från platsen till fots men kunde senare gripas av polis.

Statsåklagare ansåg att mannens straff på ett års fängelse och indraget körkort i 18 månader var för milt och krävde en förlängning av straffet. En domstol fastslog på fredagen brittens fängelsestraff till två och ett halvt år.

"Fängelsestraffet har höjts . . . för att markera att ett provocerande och själviskt förarbeteende som kräver människoliv ska straffas hårt", skriver domstolen i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons