Annons
Nyheter

Skånska kontrollanter tillbaka efter ökat fusk

Trafik • Publicerad 12 augusti 2020
Efter ökat fusk den senaste tiden återinför nu Skånetrafiken biljettkontroller. Arkivbild.
Efter ökat fusk den senaste tiden återinför nu Skånetrafiken biljettkontroller. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Under pandemin har biljettkontrollerna i Skånes kollektivtrafik satts på paus, och istället har kontrollanterna arbetat med att räkna resenärer för att undvika trängsel. Men från och med nu återgår de till sitt vanliga arbete.

"Vi ser att vi behöver ändra fokus för att öka synligheten och arbeta proaktivt med våra biljettkontroller", säger Mikael Thomasson, chef företag & partners på Skånetrafiken, i ett pressmeddelande.

Annons

Skånetrafiken har tappat 40 procent av sina resenärer, och behöver därmed få in fler biljettintäkter. Kontroller ska nu utföras så länge det kan göras på ett säkert sätt som inte orsakar trängsel.

"Vi har fått indikationer på att fusket har ökat den senaste tiden. Men eftersom våra kontrollanter inte har kunnat arbeta på samma sätt som vanligt har vi just nu inga bra siffror", säger Mikael Thomasson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons