Annons
Nyheter

Skakigt på Wall Street efter Feds besked

Börs • Publicerad 16 augusti 2023
Investerarna på Wall Street reagerade på centralbankens oro över inflationen.
Investerarna på Wall Street reagerade på centralbankens oro över inflationen.Foto: J David Ake/AP/TT

De ledande indexen på USA-börsen stängde på rött efter det att protokollet från centralbanken Federal Reserves senaste möte offentliggjorts.

Bankens budskap, att det sannolikt kommer att krävas fler räntehöjningar för att tackla inflationen, skakade om investerarna.

Annons

Dow Jones industriindex tappade 0,5 procent, breda S&P 500-indexet gick ned 0,8 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindexet sjönk 1,2 procent.

Processortillverkaren Intel föll 3,6 procent efter beskedet att det skrotar planerna på att köpa den israeliska halvledartillverkaren Tower Semiconductor för 5,4 miljarder dollar (motsvarande omkring 58 miljarder kronor). Enligt Intel var beslutet att säga upp förvärvsavtalet gemensamt.

Även Intels konkurrent AMD tappade, 3,7 procent.

Till onsdagens vinnare hör lågpriskedjan Target, som trots en sänkt försäljnings- och vinstprognos för helåret steg 3,0 procent.

Försäkringsbolaget Progressive rusade 8,9 procent på sin kvartalsrapport.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons