Annons
Nyheter

Skadestånd till tv-bolag för pirat-tv

Brott • Publicerad 15 september 2021
En man döms för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen sedan en hemsida som sålde piratabonnemang avslöjats. Arkivbild.
En man döms för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen sedan en hemsida som sålde piratabonnemang avslöjats. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson / TT

Via en hemsida såldes pirat-tv-boxar och piratabonnemang som gav tillgång till fyra tv-bolags kanaler. Nu döms en man i Småland att betala 1,6 miljoner kronor i skadestånd till bolagen, rapporterar P4 Jönköping.

Mannen har hävdat att en annan person låg bakom hemsidan, men har inte velat namnge denne. Han döms till villkorlig dom för medhjälp till brott mot upphovsrättslagen och ska utöver skadeståndet även betala 120 dagsböter.

En företrädare för ett av tv-bolagen köpte själv en tv-box via hemsidan och har kunnat vittna om hur verksamheten fungerade.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons