Annons
Nyheter

Skadade soldater hemma

Ambulansplanet med de två skadade svenska soldaterna landade sent på onsdagseftermiddagen på Ärna flygplats utanför Uppsala.
Nyheter • Publicerad 20 oktober 2010
Den från Göteborstrakten skadade soldaten lastas ur ambulansplanet som på onsdagen landade på Ärna flygplats med de två soldater ur den svenska ISAF-styrkan FS19 som skadades under en strid i måndags. FS19 har tjänstgjort sedan i maj i Afghanistan.
Den från Göteborstrakten skadade soldaten lastas ur ambulansplanet som på onsdagen landade på Ärna flygplats med de två soldater ur den svenska ISAF-styrkan FS19 som skadades under en strid i måndags. FS19 har tjänstgjort sedan i maj i Afghanistan.Foto: Mats Gyllander / SCANPIX /

Planet lyfte från flygplatsen vid Camp Marmal några kilometer utanför Mazar-e-Sharif i Afghanistan på förmiddagen svensk tid.

Männen fördes i ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Soldaterna skadades allvarligt i strider på måndagen när de besköts med finkalibriga vapen och raketgevär.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons