Annons
Nyheter

Skadad polis har fått lämna sjukhuset

Brott • Publicerad 2 december 2022
En polis skadades allvarligt vid ett ingripande på torsdagskvällen.
En polis skadades allvarligt vid ett ingripande på torsdagskvällen.Foto: Daniel Sjöholm / TT

Den polis som skadades allvarligt vid ett ingripande i Ljusne i Hälsingland har fått lämna sjukhuset, skriver polisen på sin hemsida.

En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för försök till mord.

Annons

Polisen skadades när hon tillsammans med en kollega grep en man som höll på att byta registreringsskyltar på en misstänkt stulen bil. Samtidigt som den ena polisen tog hand om den gripne gick den andra för att söka igenom det omkringliggande området.

– I samband med det här går mannen till attack mot polisen, han biter och riktar slag mot hennes huvud och försöker även tillgripa hennes tjänstevapen, men det lyckas han inte med, sade Magnus Jansson Klarin, presstalesperson vid polisen, till TT på torsdagskvällen.

När den andra polisen rusade till undsättning försökte den gripna även ta hennes vapen. Med hjälp av två personer från allmänheten kunde man till sist få mannen under kontroll.

Den skadade polisen fördes till sjukhus med ambulans och hennes skador uppgavs vara allvarliga. Den andra skadades lindrigt vid ingripandet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons