Annons
Nyheter

Sjukskrivningsaktion mot Amazon på första maj

Ekonomi • Publicerad 2 maj 2020
En bilburen protest utanför Amazons kontor i amerikanska Seattle på första maj.
En bilburen protest utanför Amazons kontor i amerikanska Seattle på första maj.Foto: Ted S Warren/AP/TT

Med krav på säkrare arbetsmiljö och högre lön under coronakrisen genomförde anställda på Amazon i USA koordinerade protester på första maj.

Flera fackföreningar stod bakom aktionen och uppmanade personal att sjukanmäla sig för att sätta press på e-handelsgiganten.

Annons

Hur många som deltog i protesten, som även riktade sig mot detaljhandelskedjan Target och onlinematbutiken Instacart, är oklart men enligt The Guardian rörde det sig om hundratals anställda.

– Vårt fokus nu ligger på att pressa vår regering att agera mot arbetsgivare som inte gör tillräckligt för att skydda arbetare, säger Patricia Campos-Medina, ordförande för centralorganisationen AFL-CIO:s New York-avdelning, som koordinerade protesten.

Enligt Amazon noterades inget produktivitetsbortfall till följd av sjukskrivningsaktionen. I ett uttalande uppger företaget att det vänder sig mot "oansvarigt agerande från fackliga grupper som sprider felaktigheter och falska påståenden om Amazon".

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons