Annons
Nyheter

Sju döda när stormen fällde träd i Tyskland

Sju personer i bilar har omkommit i norra och östra Tyskland sedan hårda stormvindar fällt träd över fordon och även tvingat många tågbolag att ställa in sin trafik. I Hamburg dödades en kvinna och en skadades svårt när ett träd föll över en bil de satt i.(TT)
Publicerad 5 oktober 2017

Sju personer i bilar har omkommit i norra och östra Tyskland sedan hårda stormvindar fällt träd över fordon och även tvingat många tågbolag att ställa in sin trafik.

I Hamburg dödades en kvinna och en skadades svårt när ett träd föll över en bil de satt i. En bilförare dog också i en liknande händelse i huvudstaden Berlin där också flera personer skadades av fallande grenar och kringflygande föremål.

Annons

I delstaten Mecklenburg-Vorpommern dödades en lastbilschaufför när ett träd föll över fordonet, ett öde som också drabbade en kvinna som körde bil i delstaten Brandenburg.

Ytterligare tre personer i andra delar dödades i liknande olyckor.

Det statliga tågbolaget Deutsche Bahn stängde tåglinjer över hela norra Tyskland, bland annat den mellan Berlin och Hamburg, eftersom spåren blockerades av fallna träd.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons