Annons
Nyheter

Sju av tio tåg kom i tid

Bara sju av tio tåg kom på grund av snö, is och kyla fram i tid till sina slutstationer under februari, enligt statistik från Banverket.
Nyheter • Publicerad 9 mars 2010

För persontågen var punktligheten 77,3 procent, när det gäller godstågen kunde bara drygt vartannat komma fram på utsatt tid. Under samma månad i fjol var mer än nio av tio persontåg och ungefär tre av fyra godståg punktliga.

Det allvarliga väderläget under januari och februari har enligt Banverket inneburit stora påfrestningar på hela trafiksystemet. Främsta orsaken till förseningarna är väntan i samband med tågmöten eller kö och att tåg och vagnar som inte kommit fram i tid också blir sena till nästa avgång.

Sedan månadsskiftet har situationen förbättrats, men det kommer att ta ytterligare ett antal veckor innan trafiken på alla sträckor kan gå för fullt, meddelar Banverket som grundligt ska utvärdera vinterns stora trafikproblem.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons