Annons
Nyheter

Sjöbopartiet ställer inte upp i valet

Politik • Publicerad 10 februari 2022
Sven-Olle Olsson grundade Sjöbopartiet 1991 efter att ha blivit utesluten ur Centerpartiet. Arkivbild.
Sven-Olle Olsson grundade Sjöbopartiet 1991 efter att ha blivit utesluten ur Centerpartiet. Arkivbild.Foto: Ingvar Svensson/TT

Sjöbopartiet, som grundades 1991, kommer inte att ställa upp i höstens val. Främsta orsaken är brist på medlemmar som vill engagera sig, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

– Vi har inte tagit beslut om att lägga ner partiet, bara att inte ställa upp i detta valet, säger partiets ordförande Johan Söderlin till SVT.

Annons

Partiet startades av Sven-Olle Olsson sedan han blivit utesluten ur Centerpartiet efter att ha varit drivande bakom att utlysa en folkomröstning om flyktingmottagande i Sjöbo 1988.

Sjöpartiet hade till en början mycket stora framgångar i kommunpolitiken – i valet 1994 fick partiet mer än var tredje röst. I förra valet fick partiet dock bara två mandat i kommunfullmäktige, vilket kan jämföras med Sverigedemokraternas 14 mandat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons