Annons
Nyheter

SJ: Vi släpper påskbiljetter "pö om pö"

Den som vill åka tåg mellan Göteborg och Stockholm under påsk måste ha is i magen. I princip inga resor på sträckan är släppta än på grund av banarbete. På andra sträckor ligger däremot en hel del tågavgångar ute.
Trafik • Publicerad 2 mars 2023
Påskresenärer kan behöva ha is i magen för att få sina tågbiljetter. Arkivbild.
Påskresenärer kan behöva ha is i magen för att få sina tågbiljetter. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

De flesta av SJ:s tågavgångar fram till 28 maj går att boka. Men just över påskhelgen är det många avgångar som ännu inte är släppta. Det beror på att Trafikverket inte meddelat när banarbeten ska utföras, enligt SJ.

– Vi uppdaterar dagligen utifrån den information vi får från Trafikverket så tipset är att gå in på morgonen och se om den sträckan man är intresserad av finns. De släpps eftersom, säger Dan Olofsson pressinformatör på SJ.

Annons

Det är framför allt från skärtorsdagen till annandag påsk som det kommer att ske banarbeten eftersom det är färre som reser då, enligt SJ. Det är extra mycket runt Göteborg men även till och från fjällvärlden.

Om den avgången man är intresserad av inte går att boka och det står banarbete planeras är det inte någon risk att de försvinner helt, i alla fall inte för längre sträckor. Men det kan ske förändringar i tid.

– Eftersom de biljetter som inte går att köpa nu släpps pö om pö så är det ingen risk att bokningssystemet blir överbelastat, säger Dan Olofsson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons