Annons
Nyheter

Sexbrottsdömd läkare döms igen

Brott • Publicerad 13 augusti 2020
Läkaren som begått sexbrott mot en rad barn ska nu betala skadestånd till ännu ett offer. Men det sjuåriga fängelsestraffet förlängs inte av Skaraborgs tingsrätt. Arkivbild.
Läkaren som begått sexbrott mot en rad barn ska nu betala skadestånd till ännu ett offer. Men det sjuåriga fängelsestraffet förlängs inte av Skaraborgs tingsrätt. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

En läkare i 30-årsåldern som tidigare dömts till sju års fängelse för sexbrott mot fler än 40 barn döms nu för ytterligare ett övergrepp.

Hans fängelsestraff förlängs dock inte. Skaraborgs tingsrätt anser att det tidigare straffet, som utdömdes av Svea hovrätt i januari, kan gälla även för det grova sexuella övergrepp mannen nu döms för.

Annons

Däremot döms mannen att betala 70 000 kronor i skadestånd till det drabbade barnet.

Brottet i torsdagens dom ägde rum vid ett sjukhusbesök 2016. Misstankarna uppstod dock inte förrän flera år senare, när rättsprocessen mot läkaren redan pågick.

Mannen var åtalad för två övergrepp i det nu aktuella ärendet, men friades av tingsrätten i det ena fallet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons