Annons
Nyheter

Sex kidnappade tonåringar mördade i Mexiko

Mexiko • Publicerad 28 september 2023
Säkerhetsstyrkor och militär vaktar bland annat skolor i den mexikanska delstaten Zacatecas. Arkivbild.
Säkerhetsstyrkor och militär vaktar bland annat skolor i den mexikanska delstaten Zacatecas. Arkivbild.Foto: Marco Ugarte/AP/TT

Sex tonåringar som kidnappats i delstaten Zacatecas i mellersta Mexiko har bekräftats vara döda.

De sex dödsoffren – i åldern 14–18 år – hittades på onsdagen och kunde senare identifieras av anhöriga. Gruppen kidnappades i söndags enligt den högt uppsatte tjänstemannen Rodrigo Reyes i delstaten.

Annons

Tonåringarna togs av en väpnad grupp när de kom från en fest. Lokal polis och militär använde enligt Reyes bland annat tre helikoptrar i sökandet efter de kidnappade.

En sjunde tonåring hittades i livet, men med skallfrakturer.

Två personer har gripits i staden Villanueva, misstänkta för inblandning i kidnappningen. Militär har gjort insatser mot kriminella grupper i delstaten efter kidnappningen, säger Reyes utan att gå in i detalj om insatserna i en intervju med mediebolaget Milenio.

Ingen i gruppen uppges ha kopplingar till de mäktiga kriminella knarkkartellerna Sinaloa och Jalisco nueva generación som slåss om kontroll av bland annat försäljning och transport av narkotika i regionen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons