Annons
Nyheter

Seko ställer sig bakom LO:s krav

Byggnads, Fastighets och Seko har anslutit sig till LO-linjen inför avtalsrörelsen. Det innebär att alla fack utom Transport står bakom LO-samordningen när nya löner ska sättas.
Arbetsmarknad • Publicerad 9 december 2022
LO:s representantskap samlas i ABF-huset och LO-förbunden fastslog under hösten gemensamma krav inför avtalsrörelsen 2023. Arkivbild.
LO:s representantskap samlas i ABF-huset och LO-förbunden fastslog under hösten gemensamma krav inför avtalsrörelsen 2023. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Tidigare i höstas, när LO beslutade om hur avtalskraven skulle se ut i stora drag, sa förbunden inom samarbetet 6F(Byggnads, Seko, Elektrikerna, Fastighets och Målarna) att de bara ställer upp om lönekraven blir tillräckligt höga.

I dag, fredag, är det den sista dagen för de 14 LO-förbunden att ge ett besked om de de står bakom LO:S gemensamma krav i avtalsrörelsen 2023.

Annons

Under gårdagen meddelade fackförbunden Byggnads och Fastighets att förbunden ska vara med i LO-samordningen och i dag har Seko som sista förbund meddelat LO att man ansluter sig, skriver tidningen Arbetet.

Med undantag för Transport står hela LO-familjen bakom det gemensamma kravet inför avtalsrörelsen. Därmed kan LO-förbunden räkna med sympatiåtgärder om de kommer driva frågan om extra lönelyft för lågavlönade.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons