Annons
Nyheter

SD-reklam nobbas

Skånetrafiken säger nej till tre av Sverigedemokraternas annonser inför riksdagsvalet.
Nyheter • Publicerad 14 augusti 2014
Foto: 

Orsaken är att de kan tolkas som rasistiska.

Men reklamen godkänns av Storstockholms lokaltrafik.

Annons

Annonserna skulle sitta på baksidan av bussar i Helsingborg, Lund och Malmö, rapporterar flera medier.

– Vi har bedömt att annonserna kan tolkas som rasistiska, sedlighetssårande eller svårförenliga med etiska värderingar som gäller i samhället, säger Camilla Bunke, försäljningschef vid Skånetrafiken, till sydsvenskan.se.

De tre som stoppas är "Stoppa det organiserade tiggeriet", "Mindre invandring här, mer hjälp till flyktingar där" och "Krafttag mot brottsligheten, mer stöd till brottsoffer".

Martin Kinnunen, kommunikationsansvarig vid SD, säger i ett pressmeddelande bland annat:

"Det är skandalöst att ett offentligt ägt företag på detta sätt gör sig till en politisk aktör i valrörelsen".

Kinnunen tar även upp att Storstockholms lokaltrafik (SL) godkänt samtliga annonser och att kampanjen ska fortgå i Stockholms län.

– Vi har tittat vad som står i budskapet och vi har inte funnit något som kan motivera att den skulle stoppas. Det är val och Sverigedemokraterna är ett riksdagsparti som har rätt att föra fram sitt budskap, säger SL:s presskontakt Jesper Pettersson till Dagens ETC.

SD: annonskampanj i våras i tunnelbanan väckte starka reaktioner.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons