Annons
Nyheter

SD lämnar ordförandeposter i Bromölla

Politik • Publicerad 10 september 2020
Turbulensen i kommunpolitiken i skånska Bromölla fortsätter. SD meddelar att man nu kommer att avsäga sig sina ordförandeposter i kommunen. Arkivbild.
Turbulensen i kommunpolitiken i skånska Bromölla fortsätter. SD meddelar att man nu kommer att avsäga sig sina ordförandeposter i kommunen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sverigedemokraterna i Bromölla kommer att avsäga sig sina ordförandeposter i kommunen.

SD har styrt i minoritet i Bromölla med stöd av M och KD, men meddelade i slutet av augusti att man inte längre vill leda ett minoritetsstyre, bland annat eftersom SD förlorat ungefär hälften av omröstningarna i Bromölla.

Annons

Ambitionen var att få till någon form av majoritetsstyre, men detta har inte gått i lås. I ett pressmeddelande skriver SD Bromölla att partiet nu inte ser någon annan möjlighet än "att låta andra partier få ihop en stark samverkan".

Magnus Persson (SD) är kommunfullmäktiges ordförande i Bromölla, men han kommer nu att ställa sin plats till förfogande. "Men sedan är det kommunfullmäktige som beslutar i frågan om man vill att jag sitter kvar eller om majoriteten har ett annat namn", skriver han i en kommentar till TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons