Annons
Nyheter

SD-anhängare utlagda på nätet

Namn på sympatisörer till Sverigedemokraterna läggs ut på allt fler sajter på internet. Senast i raden är det kriminella nätverket Original Gangsters (OG).
Nyheter • Publicerad 29 september 2010

– Vi känner inte till uppgifterna på OG men vi ska titta på detta, säger kommissarie Stefan Kronqvist vid Rikskriminalpolisen till TT.

För en tid sedan avslöjades att en lista på tusentals personer som kontaktat Sverigedemokraterna lagts ut på internet. Hackare lyckades komma över 5 700 personer som visat intresse för SD. Händelsen har polisanmälts av bland annat Datainspektionen. Misstanken gäller om upphovsmännen bakom sajten brutit mot personuppgiftslagen.

Annons

Ärendet hamnade häromdagen på Rikskriminalpolisens bord.

– Vi vet ännu inte om vi ska utreda händelsen. Den här typen av ärenden som inte har något specifikt geografiskt forum fortsätter att komma in till den lokala polisen. Vårt uppdrag är i alla fall att se om vi kan identifiera sajten, säger kommissarie Stefan Kronqvist vid Rikskriminalpolisen.

Han fick först på onsdagen veta att uppgifter ur listan även publicerats på nätverket OG:s hemsida.

– Det här kommer vi också att titta på. Det finns många andra liknande ärenden i landet om samma sak. Vi har ännu inte grepp om hur många det är, tillägger Kronqvist.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons