Annons
Nyheter

Schumacher lämnar sjukhuset

Den förre F1-stjärnan Michael Schumacher har vaknat ur sin koma och har lämnat sjukhuset i Grenoble.
Nyheter • Publicerad 16 juni 2014
Foto: Itsuo Inouye

Det uppger en talesperson enligt AFP.

Den 29 december föll den 45-årige före detta formel 1-världsmästaren och slog i huvudet när han körde offpist-skidåkning i Alperna. Han fördes till sjukhuset i Grenoble där han sedan dess har hållits nedsövd.

Annons

Under våren har flera väckningsförsök gjorts utan större framgång.

I ett pressmeddelande skriver Sabine Kehm, Schumachers talesperson att "Michael har lämnat CHU Grenoble (sjukhus) för att fortsätta sin långa rehabiliteringsperiod. Han är inte längre i koma".

För två månader sedan meddelade Kehm att Schumacher visade små tecken av framsteg och att han hade korta perioder av medvetande. Därefter har det inte framkommit några uppgifter om Schumachers tillstånd och för en dryg vecka sedan sade Gary Harstein, tidigare läkare vid det internationella bilsportförbundet (Fia) att han inte trodde att det skulle komma några goda nyheter om den tyske F1-stjärnan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons