Annons
Nyheter

SBB siktar på bud på Amasten

Ekonomi • Publicerad 18 november 2021
SBB, med vd Ilija Batljan, planerar bud på hela Amasten sedan man köpt stora poster av Ica-handlarna och Gösta Welandson med närstående. Arkivbild
SBB, med vd Ilija Batljan, planerar bud på hela Amasten sedan man köpt stora poster av Ica-handlarna och Gösta Welandson med närstående. ArkivbildFoto: Lars Pehrson / SvD / TT

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) köper 246 miljoner aktier i Amasten Fastighets AB av Ica-handlarnas förbund för 3,3 miljarder kronor. Priset motsvarar ett pris per aktie på 13:30 kronor, enligt pressmeddelanden från de båda parterna i affären.

Posten motsvarar 32,7 procent av aktierna och rösterna i Amasten, som är noterat på First North-listan.

Annons

SBB köper samtidigt 19,4 miljoner Amasten-aktier av Gösta Welandson med närstående för 258 miljoner kronor.

SBB hade inför transaktionerna 18 procent av aktierna i Amasten och kommer när de har genomförts kontrollera cirka 53 procent.

Siktet är inställt på att slutföra affärerna till den 30 november och SBB konstaterar att man då har en skyldighet att lämna ett offentlig uppköpserbjudande på resten av aktierna i Amasten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons