Annons
Nyheter

SAS flyger åter till Israel

SAS har beslutat att återuppta flygningarna till Tel Aviv.
Nyheter • Publicerad 24 juli 2014
Foto: 

– Vi kommer att övervaka situationen, hela tiden i dialog med luftfartsmyndigheter, säkerhetsorganisationer och en rad instanser och myndigheter, så att vi är säkra på att det är säkert när vi flyger, säger Trine Kromann-Mikkelsen presschef på SAS, till TT.

Första avgången går 22.50 på torsdagskvällen från Köpenhamn.

Annons

Flygningarna till och från Israel stoppades i tisdags sedan en raket avfyrad från Gazaremsan slagit ner nära Tel Avivs internationella flygplats.

Den europeiska luftfartsmyndigheten EASA avrådde från att trafikera Tel Aviv, vilket fick en lång rad europeiska flygbolag att ställa in avgångar, bland dem SAS.

På torsdagen upphävde båda EASA och USA:s luftfartsmyndighet FAA förbudet för amerikanska flygbolag att flyga till Ben Gurion-flygplatsen. FAA varnar dock för att läget i Israel är fortsatt instabilt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons