Annons
Nyheter

Säpo tar över Federleyutredningen

Säkerhetspolisen har tagit över utredningen om onsdagens överfall på riksdagsmannen Fredrik Federley (C), uppger Expressen.
Nyheter • Publicerad 16 september 2010

Federley misshandlades på onsdagseftermiddagen av fyra okända män i närheten av bostaden i Hammarby sjöstad. Söderortspolisen undersöker för närvarande de övervakningskameror som finns i området för att identifiera gärningsmännen.

Fredrick Federley vårdas fortfarande på sjukhus efter misshandeln.

Annons

– Jag vill inte spekulera över några motiv, men att vi tar över utredningen betyder inte att vi tror att det finns politiska motiv. Fredrick Federley är riksdagsledamot och ingår i centrala statsledningen och vi ansvarar för den personliga säkerheten. Då är det rätt naturligt att vi tar över utredningen. Men vi kommer att jobba nära med Stockholmspolisen, säger Patrik Peter, presstalesman på Säpo.

Med tanke på valrörelsen, är det här ett prioriterat ärende för Säpo?

– Det är klart att det är. Vi prioriterar skyddet av hela valrörelsen väldigt högt tillsammans med rikskriminalpolisen och övriga polismyndigheterna.

Centerledaren Maud Olofsson besökte på torsdagen Fredrick Federley på sjukhuset.

– Han mår efter omständigheterna väl, men det han behöver nu är vila. Han har fått kraftigt våld mot överkroppen och är blåslagen.

Federley kommer för närvarande inte ihåg vad som hände vid överfallet på onsdagseftermiddagen.

– Han har väldigt små minnesbilder, vilket ju kan ändras i takt med att han blir piggare, men just nu är han påverkad av skadan, säger Olofsson och tillägger att hon inte vill spekulera i vad som kan ligga bakom överfallet.

– Det som är det avskyvärda är att sådant här våld förekommer, inte minst mot unga killar. Men vad det här beror på överlåter jag åt polisen att undersöka. Vi är bara bekymrade och förtvivlade över att han drabbats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons