Annons
Nyheter

Sänkt straff för cannabisodlare i Skåne

Brott • Publicerad 5 februari 2021
En man i Kristianstads kommun hade över 90 cannabisplantor i sin bostad. Nu får han sänkt straff då man inte kan bevisa att han odlade dem för att sälja vidare. Arkivbild.
En man i Kristianstads kommun hade över 90 cannabisplantor i sin bostad. Nu får han sänkt straff då man inte kan bevisa att han odlade dem för att sälja vidare. Arkivbild.Foto: Richard Vogel/AP/TT

En 36-årig man, som dömts för grovt narkotikabrott, får sitt straff sänkt av hovrätten då det inte anses bevisat att den cannabis som han odlade i sin bostad var ämnad för försäljning, skriver Kristianstadsbladet.

Han får även behålla 267 000 kronor som tingsrätten bedömde komma från brottslig verksamhet. Mannen har hävdat att pengarna kom från spelvinster, arv och fastighetsförsäljning.

Det var i maj 2020 som polis vid en husrannsakan hittade över 90 cannabisplantor hos mannen. Han dömdes i november till fyra och ett halvt års fängelse, vilket nu har kortats till två års fängelse.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons