Annons
Nyheter

Sång- och dansförbud i Sydney igen

Nu är det stopp för sång och dans på Sydneys uteställen, sedan den australiska delstaten New South Wales återinför restriktioner.
Australien • Publicerad 7 januari 2022
En skylt utanför coronakliniken vid sjukhuset Royal Prince Alfred i Sydney. Arkivbild.
En skylt utanför coronakliniken vid sjukhuset Royal Prince Alfred i Sydney. Arkivbild.Foto: Gustav Sjöholm/TT

Delstatsregeringen lyfte flera covidregler i mitten av december, vilket fick en del att höja på ögonbrynen då det skedde samtidigt som omikronvarianten hade börjat spridas.

Nu tvingas New South Wales premiärminister Dominic Perrottet att backa, och återinföra flera restriktioner. Bland annat blir det nu stopp för sång och dans på offentliga tillställningar, med undantag för bröllop, framträdanden och lektioner, rapporterar nationella medier.

Annons

– Det här är en utmanade tid, säger han enligt SBS News.

Det blir också krav på att vårdpersonal och lärare tar en tredje vaccinspruta, en så kallad booster. Och operationer som kan vänta skjuts upp, sedan vårdsystemet i landets folkrikaste delstat börjar bågna under det ökade vårdtrycket från covidsjuka, där 1 600 patienter vårdas med covid.

Granndelstaten Queensland har också stigande smittotal och fler inlagda på sjukhus. Där planerar man att försena terminsstarten för grundskoleelever.

– Vi tittar på en till två veckors fördröjning vad gäller återvändande till skolan. Jag vill inte att föräldrar ska oroa sig, säger delstatens premiärminister Annastacia Palaszczuk enligt ABC News.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons