Annons
Nyheter

Sämsta veckan på sex månader på Wall Street

De ledande indexen på Wall Street stängde på minus. Det blev slutpunkten på en handelsvecka som var den sämsta sedan i mars, skriver AP.
Ekonomi • Publicerad 22 september 2023
Grönt på fredagen, men rött för veckan som helhet på Wall Street. Arkivbild.
Grönt på fredagen, men rött för veckan som helhet på Wall Street. Arkivbild.Foto: J. David Ake/AP/TT

USA:s centralbank Federal Reserves oväntat hökaktiga räntebeskedet i onsdags fortsatte att dämpa. Banken meddelade då att det sannolikt blir en räntehöjning till i år samt att det kan bli färre räntesänkningar nästa år än vad som tidigare sagts.

Kurserna föll mot rött i slutet av handelsdagen, återhämtade sig något, men föll tillbaka igen lagom till gonggongen. Dow Jones industriindex föll 0,3 procent, breda S&P 500 sjönk 0,2 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex gick ned 0,1 procent.

Annons

Veckan som helhet innebar den största nedgången på sex månader, med minus 2,8 procent för S&P 500 och minus 3,4 procent för Nasdaq.

Bland fredagens vinnare fanns fordonstillverkaren Ford, som steg 1,9 procent efter beskedet att framgång nåtts i förhandlingarna med strejkande bilarbetarfacket UAW.

Facket har beslutat att utöka strejken till fler fabriker och delstater. Det berörde dock inte Ford, men däremot konkurrenterna Stellantis och General Motors, som steg 0,7 respektive tappade 0,4 procent.

Activision Blizzard ökade 1,7 procent på beskedet att Storbritanniens konkurrens- och marknadsmyndighet ger grönt ljus till Microsofts omtvistade köp av spelkoncernen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons