Annons
Nyheter

Samaras tvingas backa om ERT

Greklands premiärminister Antonis Samaras tvingas backa inför den kompakta ilskan från allmänheten och säger att public service-företaget ERT får återuppta sändningar – i begränsad omfattning.
Nyheter • Publicerad 14 juni 2013

Beskedet är ett svar på de massiva protester som utbröt efter beslutet att avbryta sändningarna och stänga ned ERT i besparingssyfte.

"En tillfällig kommitté med brett politiskt stöd ska inrättas för att anställa ett litet antal medarbetare, så att utsändning av informationsprogram kan inledas omedelbart", säger Samaras i ett uttalande.

Annons

Europeiska radio- och tv-unionen EBU:s styrelse har beslutat att hjälpa grekiska journalister vid det grekiska public service-företaget ERT:s nyhetskanal NET som regeringen oväntat släckte ner häromdagen.

Sveriges Radios vd Cilla Benkö, som sitter i EBU:s styrelse uppger i ett pressmeddelande att "EBU-ingenjörer har genomfört en lösning för att återutsända ERT:s signal via EBU:s markstation i Aten".

Benkö anser att stängningen av tv-kanalen är "ovärdigt ett demokratiskt samhälle"

"EBU arbetar nu på två fronter. Det första är att påverka regeringen att starta sändningarna igen, det andra är att bistå vid en omstrukturering av public service i Grekland, om den grekiska regeringen så önskar", heter det i Benkös pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons