Annons
Nyheter

Säkerhetsproblem med Twitter

Den som använder mikrobloggtjänsten Twitter via webbgränssnittet på twitter.com riskerar att drabbas av skadlig kod, rapporterar flera medier.
Nyheter • Publicerad 21 september 2010

Enligt säkerhetsföretaget Sophos är det ett javascript som aktiveras när markören dras över en statusrad. Resultatet blir att ett nytt fönster öppnas, som exempelvis kan innehålla porr.

Computer Sweden på nätet skriver att säkerhetsbristen inte tycks ha lett till att användares lösenord kommit på drift.

Annons

Enligt Per Hellqvist, expert på datasäkerhetsföretaget Symantec, är det en svensk som orsakat problemen på Twitter.com. Svensken upptäckte säkerhetshålet och började fibbla med det.

– Sedan skrev han själv på nätet: Oj, jag har skapat en mask, berättar Per Hellqvist.

De stora problemen uppstod dock när andra upptäckte hålet och kopplade på script till hemsidor med tveksamt innehåll. Det kan innebära att man kopplas till sidor med riktigt skadlig kod.

Per Hellqvist uppmanar också alla att tills vidare undvika twitters hemsida. Alternativt kan man använda ett webbläsare med scriptblockerare eller en fristående twitter-klient.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons