Annons
Nyheter

Sahlin grubblar – men inte på Gud

– Jag tror på mycket, men inte på Gud, sade S-ledaren Mona Sahlin när hon kom till Missionskyrkans utfrågning i Vårgårda.
Nyheter • Publicerad 2 september 2010
Mona Sahlin debuterade i går på Missionskyrkans partiledarutfrågningar som har 40-åriga anor.
Mona Sahlin debuterade i går på Missionskyrkans partiledarutfrågningar som har 40-åriga anor.Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

– Jag lämnade svenska kyrkan samma dag som jag fyllde 18 år. Men jag har mött mycket sorg och jag grubblar mycket på livet och döden. Jag tänker mycket på vad det är som gör att minnet av en människa lever kvar längre än vi vandrar här på jorden, sade hon.

Missionskyrkans partiledarutfrågningar har 40-åriga anor men för Sahlin är det debut. Hon känner sig dock hemmastadd i missionstältet.

Annons

Det finns kittlande likheter med arbetarrörelsen, tycker hon.

– Det är mycket sång och sammanhållning i alla folkrörelser.

Tidigare på dagen hade Sahlin besökt torget i Borås tillsammans med förre statsminister Ingvar Carlsson. Nu har hon också med sig ett gemensamt rödgrönt regeringsunderlag.

– Nu är vi i inledningen på avslutningen, säger hon.

De rödgröna lyckades inte enas om en ökad kvotering i föräldraförsäkringen, bara om att både vårdnadsbidrag och jämställdhetsbonus ska försvinna.

Sedan dess har Centerledaren Maud Olofsson förtydligat att alliansen vill att jämställdhetsbonusen ska förenklas så att den betalas ut samtidigt med föräldraledigheten och inte som nu året efter.

Men Sahlin säger till TT att det inte förändrar hennes uppfattning att den ska skrotas.

– Det är klart att den är bättre nu, men vi har gjort vårt val. Vi prioriterar förskolan, öppettider i barnomsorgen och taket för vab-dagarna, säger hon.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons