Annons
Nyheter

Sabotage bakom tyskt tågstopp

Tyskland • Publicerad 8 oktober 2022
Ett kabelsabotage var orsaken till en tre timmar lång avstängning av tågtrafiken i hela norra Tyskland. Arkivbild.
Ett kabelsabotage var orsaken till en tre timmar lång avstängning av tågtrafiken i hela norra Tyskland. Arkivbild.Foto: Julian Stratenschulte/AP/TT

Tekniska problem med kommunikationen har stoppat tågtrafiken i norra Tyskland på lördagsmorgonen. Nu meddelar operatören Deutsche Bahn att det rör sig om ett sabotage.

"Ett medvetet sabotage riktat mot kommunikationsinfrastrukturen är orsaken till de stora störningarna på det tyska järnvägsnätet på lördagen", säger en talesperson för operatören Deutsche Bahn till AFP.

Annons

"Kabelsabotaget" ledde till tre timmars avstängning av tågtrafiken i hela norra Tyskland. Inga fjärr- eller regionaltåg kunde kördas i de nordvästra delstaterna Hamburg, Schleswig-Holstein, Niedersachsen och Bremen.

Stoppet innebar också att tåg mellan Berlin och Köln och mellan Berlin och Amsterdam fick ställas in, och tåg från Danmark kunde inte korsa gränsen till Tyskland.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons