Annons
Nyheter

Så mycket måste en arbetskraftsinvandrare tjäna

Politik • Publicerad 29 september 2023
Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) höjer försörjningskrav för arbetskraftsinvandrare. Arkivbild.
Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (M) höjer försörjningskrav för arbetskraftsinvandrare. Arkivbild.Foto: Lars Schröder/TT

En arbetskraftsinvandrare måste ha en lön på minst 80 procent av medianlönen, det vill säga i dagsläget 27 360 kronor, baserat på fjolårets medianlön på 34 200 kronor.

Det har regeringen beslutat i en förordning enligt vad som tidigare föreslagits att försörjningskravet ska höjas. Det nya beloppet ska gälla från 1 november 2023.

Annons

"Ett ordentligt höjt försörjningskrav är ett viktigt steg i regeringens arbete med att skärpa villkoren för arbetskraftsinvandring. Nivån syftar till att minska fusk och utnyttjande kopplat till arbetskraftsinvandring och till att fler som redan är i Sverige ska ta de jobb som finns", säger migrationsminister Maria Malmer Stenergard i ett pressmeddelande..

Kraven rör inte medborgare från andra EU-länder eller säsonganställda.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons