Annons
Nyheter

Så agerade småspararna i mars

Småsparare övergav SAS och har förlorat tålamodet med SBB och Sinch.
Däremot hoppas man på fortsatt uppgång för hajpade Nvidia. Det visar Nordnets statistik för mars månad.
Ekonomi • Publicerad 28 mars 2024

Här saknas innehåll

Stockholmsbörsens positiva inledning på året har hållit i sig under mars och Nordnets kunder valde att köpa in sig i ett par bolag som gått starkt den senaste tiden.

Saab och Volvo finns båda med på listan över mest köpta aktier men de utländska kursraketerna Novo Nordisk och techbolaget Nvidia återfinns också på listan. Medan Nvidia rusat drygt 90 procent sedan årsskiftet är Novo Nordisk upp nästan 30 procent.

Annons

”De är båda inne i en otroligt stark trend med fenomenala uppgångar bakom sig. I Nvidias fall kan man fundera på om det egentligen finns något mörkt moln på himlen. Kanske är det att jämförelsesiffrorna, men även den egna aggressiva prissättningen, kan bli allt svårare att matcha. Spararna tror dock stenhårt på att dessa ångvältar till aktier ska fortsätta sin framfart”, skriver sparekonomen Frida Bratt i en kommentar.

Bland de mest sålda aktierna finns SAS där bolagets vd vid flera tillfällen upprepat att aktievärdet kommer att bli lika med noll i anslutning till den process bolaget nu genomgår. Molntjänstbolaget Sinch som rasat 30 procent sedan årsskiftet finns också med bland de mest sålda aktierna.

Fakta

Mesta köpa och sålda aktier hos Nordnet i mars

Mest köpta:

Handelsbanken

Saab

Investor

Novo Nordisk

Volvo

SEB

Nvidia

Cibus

SSAB

Swedbank

Mest sålda:

SAS

Sinch

SBB

Orrön Energy

Scandic Hotels

New Wave

Neobo Fastigheter

Stora Enso

H&M

Awardit

Källa: Nordnet

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons