Annons
Nyheter

S håller krissamtal runt om i landet

Politik • Publicerad 9 maj 2023
S ordnar samtal runt om i landet. Partisekreterare Tobias Baudin anklagar regeringen för att gömma sig. Arkivbild.
S ordnar samtal runt om i landet. Partisekreterare Tobias Baudin anklagar regeringen för att gömma sig. Arkivbild.Foto: Caisa Rasmussen/TT

Socialdemokraterna (S) anordnar krissamtal runt om i landet de kommande veckorna. Syftet är att "lyssna in" vilka problem människor möter i krisen.

"Folk är oroliga och vi behöver samlas och prata om vad vi kan göra för vårt samhälle. Vi är ju ett land där man håller ihop och där man ställer upp för varandra", skriver partisekreterare Tobias Baudin (S) i ett mejl till TT.

Annons

Satsningen på krissamtal ska hållas i stället för vårkampanjen som partiet vanligtvis håller. Samtalsuppdraget har enligt S gått ut brett till distrikten, arbetarekommunerna, föreningarna och enskilda höga företrädare.

Partisekreteraren riktar också skarp kritik mot regeringen och Sverigedemokraterna som han menar vägrar att föra krissamtal om hushållens ekonomi.

"Det är oroväckande att regeringen och bland annat finansministern gömmer sig i stället för att samtala med människor om vad som behöver göras i dessa kristider", skriver Tobias Baudin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons