Annons
Nyheter

S backar i hela landet

Socialdemokraterna backar i hela landet, även i sina starkaste fästen.
Nyheter • Publicerad 10 juni 2010

Men i mellersta och övre Norrlands län noterar partiet ändå 48,5 procent vilket är partiets högsta siffra.

I det området har även Vänsterpartiet sin högsta notering med 8,3 procent. Samtidigt ökar Miljöpartiet överlag och får de högsta siffrorna i Stormalmö 14,2, Göteborgs kommun 13,8 och i Stockholms kommun 16,0 procent.

Annons

– Det är naturligtvis glädjande att svenska folket vill byta ut den här regeringen som fört in Sverige i stora klyftor och stor utslagning, men det är klart för vår del så måste vi växla upp. För vi är naturligtvis inte nöjda med ett valresultat som skulle se ut som det här, säger socialdemokraternas partisekreterare Ibrahim Baylan.

– Vi brukar vanligtvis gå in i valrörelsen med höga siffror för att sjunka tillbaka, nu går vi in i valrörelsen med ganska låga siffror. Vi har alla möjligheter att jobba upp det här. Vår mål och ambition är att komma upp i 40 procent.

TT: Vad menar du med att växla upp?

– Vi har redan nu satt i gång en kampanj om ungdomsarbetslösheten för vi tycker att det är den stora samhällsfrågan och vi kommer också fortsätta att växla upp vår annonsering och vår kampanj mot arbetslösheten och fortsätta att presentera konkreta förslag om att ta sig an arbetslösheten. Och vi kontrastera det med regeringens politik som leder till ökade klyftor och inga jobb.

TT: Är det inte en risk att Miljöpartiet tar rösterna om det går bra för de rödgröna?

– Det är klart att det är en annan situation än vad det brukar vara. Men jag tror att vi har goda chanser att profilera vårt parti och samtidigt ta ansvar för det rödgröna samarbetet. Till syvende och sist är det så att när man går och väljer 19 september så röstar man på partier.

S tappar i alla tre storstäderna.

– Vi har precis fått den här undersökningen så vi ska göra en ordentlig analys. Om vi ska ge oss på en snabbanalys så har det ju inte under maj månad varit särskilt mycket diskussion om välfärdens utveckling. Det jobbet har vi kvar att göra.

TT: Du menar satsningar på vård, skola och omsorg?

– Ja, för vi vet att det finns en ganska stor oro inte minst i våra storstäder för hur kvalitén går ned. Att allt fler elever inte får bra utbildning och sjukvården där vi får gräddfiler för de som har råd att betala privata sjukvårdsförsäkringar. Den diskussionen har varit helt och hållet frånvarande under senare tid, säger Ibrahim Baylan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons