Annons
Nyheter

Ryssland uppger att de skjutit ner två robotar

Ukraina • Publicerad 9 juli 2023

Ryskt luftvärn uppges ha skjutit ned två robotar på söndagen. Den ena kryssningsroboten sköts ned nära hamnstaden Kertj på den annekterade Krimhalvön och ska ha lett till att trafiken på Kertjbron, den enda landförbindelsen till Ryssland, tillfälligt stängdes av.

Guvernören på Krim, Sergej Aksjonov, säger på meddelandetjänsten Telegram att händelsen inte orsakat några skador.

Annons

Den andra roboten sköts ned över Rostovregionen i sydvästra Ryssland, uppger regionens guvernör Vasilij Golubev på Telegram. Inte heller den ska ha orsakat några personskador, men taket på flera byggnader skadades av spillror från roboten. Ingen av attackerna har bekräftats av oberoende källor.

Attacker långt ifrån frontlinjen i ryska regioner vid gränsen till Ukraina har blivit vanliga under kriget. Det gäller bland annat drönarattacker och räder över gränsen av ukrainska sabotörer. Kiev har aldrig öppet erkänt attackerna.

I oktober förra året skadades den 19 kilometer långa Kertjbron på Krim av en massiv explosion vilket tvingade Ryssland att stänga av bron i flera veckor.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons