Annons

Ryska medier: Flottchefen är inte alls död

Viktor Sokolov, befälhavare för ryska svartahavsflottan, har i dag deltagit i ett videomöte med försvarsminister Sergej Sjojgu. Det hävdar regimtrogna ryska medier, efter Ukrainas uppgifter om att Sokolov har dödats.
Ukrainakriget • Publicerad 26 september 2023
Rök över Sevastopol på Krim efter drönarattacken i fredags.
Rök över Sevastopol på Krim efter drönarattacken i fredags.Foto: Telegram via AP/TT

Bland andra nyhetsbyrån Ria publicerar en filmsnutt där Sokolov ses lyssna via länk när Sjojgu talar. Flottchefen sitter stilla utan att säga något i videon. Den kommer från Rysslands försvarsdepartement, som dock inte namnger Sokolov i sina kommunikéer om att mötet ägt rum.

Ukrainas militär uppgav i måndags att Sokolov finns bland de döda efter en drönarattack mot ryska flottans högkvarter på det ockuperade Krim i förra veckan. En lång rad högt uppsatta militärer finns bland offren, enligt Ukraina, som beräknat antalet döda till över 30.

Ryssland däremot har inte bekräftat några dödsoffer alls i händelsen, som orsakade stora skador på högkvarteret.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons