Annons

Rysk politiker: 700 000 barn förda till Ryssland

Ukraina • Publicerad 3 juli 2023
Ryssland hävdar att landet har flyttat 700|000 barn från Ukraina till Ryssland. Bilden är tagen i början av året i Kievs utkanter. Arkivbild.
Ryssland hävdar att landet har flyttat 700|000 barn från Ukraina till Ryssland. Bilden är tagen i början av året i Kievs utkanter. Arkivbild.Foto: Daniel Cole/AP/TT

Omkring 700 000 barn har flyttats från konfliktområden i Ukraina till Ryssland, hävdar Grigorij Karasin som leder den internationella kommittén i det ryska överhuset federationsrådet.

"De senaste åren har 700 000 barn funnit en fristad hos oss, på flykt undan bombningar och beskjutning i konfliktområden i Ukraina", skriver han på Telegram.

Ukraina har bestridit de ryska påståendena om att barnen flyttas för sitt eget bästa. Kiev anklagar i stället Ryssland för att olagligt avlägsna minderåriga från sina hem.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons