Annons
Nyheter

Runt nollan på Wall Street

De ledande indexen på New York-börsen stängde runt nollstrecket på handelsveckans sista dag. Osäkerheten kring nya coronastimulanser och de kommande handelssamtalen mellan USA och Kina lade sordin på stämningen.
Börs • Publicerad 14 augusti 2020
Coronakrisen fortsätter att spöka på Wall Street. Arkivbild.
Coronakrisen fortsätter att spöka på Wall Street. Arkivbild.Foto: Mark Lennihan/AP/TT

S&P 500-indexet nådde i veckan nästan upp till den högsta noteringen sedan i februari, före coronapandemin. Men samtidigt råder stor osäkerhet kring uppgörelser i kongressen om nya stimulansåtgärder i spåren av coronakrisen. Många investerare intog också en defensiv hållning inför helgens möte om det så kallade fas 1-avtalet mellan företrädare för världens två största ekonomier: Kina och USA.

Under fredagen kom siffror som visar att detaljhandeln i USA ökade med 1,2 procent i juli, jämfört med månaden före, men ökningen var svagare än analytiker hade väntat.

Annons

It-bolagen, som drivit mycket av återhämtningen på börsen, hade en svag handelsdag och såväl Apple, Facebook och Googles moderbolag Alphabet backade.

Dow Jones industriindex steg 0,1 procent medan S&P 500 slutade oförändrat. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex backade 0,2 procent.

Sett över hela veckan steg Dow Jones 1,8 procent, S&P 500 ökade 0,6 procent och Nasdaq klättrade 0,1 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons