Annons
Nyheter

Rektor döms – köpte resor för skolans pengar

Brott • Publicerad 8 september 2021
En rektor på en skola har dömts mot sitt nekande för att ha köpt bland annat resor och vitvaror för skolans pengar. Arkivbild.
En rektor på en skola har dömts mot sitt nekande för att ha köpt bland annat resor och vitvaror för skolans pengar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En rektor i Skåne döms på 40 punkter för att ha gjort av med 172 000 kronor av skolans pengar. Bland annat ska pengarna ha gått till utlandsresor, tvättmaskin, badkar, golfklubbor, tv och underkläder, skriver Sydsvenskan.

Hon döms mot sitt nekande för grov trolöshet mot huvudman och trolöshet mot huvudman. Straffet blir villkorlig dom och 37 800 kronor i dagsböter. Rektorn har förklarat i förhör att hon har gjort en del privata inköp med skolans pengar men sedan har betalat tillbaka. I andra fall, exempelvis vid inköp av vitvaror, säger hon att hon beställde hem varor som övertidsersättning, enligt Sydsvenskan.

Annons

Rektorn frias på tre punkter då dessa anklagelser gäller händelser 2015–2016 vilket innebär att preskriptionstiden har löpt ut.

Skolan polisanmälde sin rektor 2018 efter djupare granskning av inköp som inte kunde kopplas till skolan. Nio dagar senare sade rektorn själv upp sig.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons