Annons
Nyheter

Rekordvarmt i Göteborg i helgen

Väder • Publicerad 13 mars 2022
Varma vårtemperaturer uppmättes under helgen. Arkivbild.
Varma vårtemperaturer uppmättes under helgen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Helgens högtryck med soligt och klart väder har fått vårkänslorna att spira på många håll i landet. Varmast var det i Göteborg där SMHI uppmätte 13,8 grader under lördagen – den högsta temperaturen hittills i år – och 13,6 grader under söndagen.

Lördagen var dessutom den näst varmaste dagen i Göteborg någonsin om man tittar på de två första veckorna i mars, skriver SVT Nyheter.

Annons

Dessutom har solen lyst med sin närvaro i nästan hela landet – det är i princip bara Norrbottenskusten som har haft dimma. Temperaturer på omkring 10 grader och uppåt har uppmätts även längre norrut, däribland i Ytterhogdal som haft 13,1 grader, i Gävle som haft 11,3 grader och i Edsbyn som haft 10,4 grader.

– Det är över medelvärdet för normalperioden 1990–2020, framför allt i norra Sverige är det mycket över det normala. I södra Sverige har det varit varmt på dagarna men samtidigt kalla nätter, så slår man ut det över dygnet så är det lite mer i linje med medelvärdet om man tittar på de senaste dagarna, säger Mattias Lind, meteorolog på SMHI.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons