Annons
Nyheter

Rekordmånga studenter på polisutbildningen

Samhälle • Publicerad 13 september 2022
Polisutbildningen i Sverige finns på Umeå universitet, Södertörns högskola i Huddinge utanför Stockholm, Högskolan i Borås, Linnéuniversitet i Växjö och på Malmö universitet. Arkivbild.
Polisutbildningen i Sverige finns på Umeå universitet, Södertörns högskola i Huddinge utanför Stockholm, Högskolan i Borås, Linnéuniversitet i Växjö och på Malmö universitet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tre veckor in på terminen går 983 studenter polisutbildningen, skriver polisen på sin hemsida. Det är fler antagna än någonsin tidigare.

Studenterna går tre olika utbildningar. Utöver grundutbildningen ingår också studenter på den funktionsinriktade polisutbildningen, som är till för att utbilda specialisttjänster som utredare och analytiker, och den verksamhetsintegrerade polisutbildningen för civilt anställda inom polisen som vill bli poliser.

Annons

"Det är positivt att många väljer att bli polis och vi ser att intresset är stort för alla våra utbildningsformer. Vi behöver framför allt bli fler poliser ute i lokalpolisområdena, men vi behöver även stärka upp vissa andra funktioner med polisiär befogenhet. Det märks till exempel genom det stora behovet av bland annat analytiker och forensiker", sade rikspolischef Anders Thornberg i ett pressmeddelande i juli.

Rättad: I en tidigare version av texten fanns en felaktig tidsmarkör för Thornbergs kommentar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons